!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Friday, September 25, 2015

Mina tragédia és a három sors.

Az út nem volt kész (376)

(Part 376), Depok, Nyugat-Jáva, Indonnesia, szeptember 24, 2015, 21:55 pm).

Mina tragédia és a három sors.

A tragédia történt újra zarándokokat Mina, Szaúd-Arábia, amikor a zarándokok akartam dobni Jumroh. Ez a második tragédia az Hajj szezonban ebben a hónapban, miután összeomlott a daru (tárcsa / daru), hogy megölt 107 zarándok, köztük 11 zarándokok Indonéziában.
Most tragédia Mina ölt 717 ember vesztette életét, 805 ember sérült meg, köztük három ember Indonéziából, Hamid Surabaya, Batam Saiyah eredete és egy férfit Probolinggo. Iráni imádók ölt 43 fő, 60 megsebesült. A többi országban.
Ha megnézzük az oldalán a vallás, függetlenül a hanyagság az emberi tényező, a katasztrófa Mina, nem kerülheti el a sorsát, hogy már Istennél.
Mint tudjuk, a Korán és a Sunnah, Allah megállapítja háromféle sorsát.
Az első közös sors, hogy a bankok Istenre a könyvben Lauh Mahfush, a közös sors Isten rendelte sorsa minden teremtmény 50.000 évvel ezelőtt teremtette Isten az eget és a földet, beleértve a levelek hullanak az ágak már meghatározott Allah könyve:

"Lawh Mahfuz".

Próféta sallallaahu alaihi wa sallam mondta: "Allah állított valamennyi sorsa minden teremtmény ötvenezer évvel ezelőtt teremtette Isten az eget és a földet". (HR. Muszlim sem. 2653).

"Senki csapás befalls a földön és a (nem) magatokban, de van írva a könyvben (lawh Mahfuz) előtt hozzuk meg. Bizony, ez könnyen Allah ". (QS. Al-Hadid: 22).
A második sorsát határozza amikor a szellem áramlik a has anya, aki terhes volt, amikor a terhesség négy hónap és tíz nap, ezúttal egy életen emberi sors meghatározásra került.
A harmadik Sors, végzet beiktatását az éjszaka Laylat al Qadr, amely szerint a Korán és a Sunnah Istenre minden este 10 az utolsó nap a Ramadán (böjt hónapja).
Laylat al Qadr este nagyon különleges, mert amikor Isten Szolgája istentisztelet ezen az estén is jutalmazza (jutalom) egyenértékű azt imádták a 83 év.
Ez a sors jobb preogatif Isten, csak Isten, aki képes változtatni, tehát Isten megparancsolta az ember, hogy egy csomó ima és emlékezés, mert az egyik előnye az imádság, hogy ő is megtagadhatja erősítés (tudnánk a Isten akaratát lehetne kímélni a katasztrófa).(BBC) - A halálos áldozatok száma a Mina több mint 717 ember megsérült 805 fő.
A sérült vitték egy közeli kórházba.
Legalább 700 zarándok meghalt, miközben próbált dobni jumroh zsúfolva Mina, miközben 800 több sérült csütörtökön (24/09).
Szaúd A hatóságok szerint 4000 tisztek vezényeltek a helyszínre együtt 200 személyi gyorssegélyt.
A sebesültek kapott közvetlen támogatást a helyszínre, és elvittek egy közeli kórházba.
Körülbelül két millió muzulmán végre Hajj Szaúd-Arábia, amely idén is jellemezték az összeomlása egy daru a mekkai okozó esemény több mint 100 zarándok vesztette életét, köztük 11 zarándokok Indonéziában.
BBC tudósítója jelentette, hogy sok zarándok meghalt eredetű Niger.
Az incidens Mina, ami történt ünnepén áldozati ünnep, nem beszélve a hazájában a veszteségek csökkentek.
De a BBC hausza részén, Tchima Illa Issoufou, aki ott volt a helyszínen azt mondta sok zarándok Niger meghalt.
Eközben képviselői az indonéz kormány Szaúd-Arábia küldött egy csapatot, hogy megvizsgálja, hogy az indonéz zarándokok, akik áldozatai az események ebben a Mina.
Igazgatóság Polgári Védelmi Szaúd-Arábia azt mondta, hogy még mindig nem tudom az okát ennek a tragédiának zsúfolt.
2006 is előfordult hasonló tragédiák halálos kimenetelű elérve 364 zarándokok.
Hatóságok nyújtanak támogatást a zarándokok, akik megsebesültek.
Biztonsági tisztviselők, idézte a szaúdi kormány TV állomás, elmondta mintegy 390 imádók sebesült eddig az eset csütörtökön (24/09).
Az esemény történt, amikor zarándokok végre a megkövezés az ördög, az egyik egy sor zarándoklat dobtak egy kavics, mint egy szimbólum a megkövezés ördög.
Hajj idén majd körülbelül kétmillió zarándok a világ minden tájáról.
2006-ban, belül a szűk is történt Mina az áldozatokkal elért 346 fő.
Mielőtt az események a mai napon, a zarándoklat is színes őszén a daru használt bővítési projekt Haram.
Könyv 111 zarándok halt meg, köztük 11 zarándokok indonéz állampolgárok esetén a nagymecset. King of Szaúd-Arábia megígérte kártérítést a családok az áldozatok halott és sebesült.

Az áldozatok daru Haram "részesülhet"
Családi zarándokok, akik meghaltak és maradandó rokkantság következtében összeomlott egy daru a nagymecset pénteken (09/11) a tervek szerint kártérítést kapnak a King of Szaúd-Arábia, Salman bin Abdul Aziz Al Saud.
Zarándokok, akik meghaltak, köztük 11 indonéz állampolgárok, állítólag térítést kap 1 millió Riyals, azaz mintegy Rp3.8 milliárd. Összegű kártérítést is jelentették meg kell adni a gyülekezetnek maradandó fogyatékosságot.
De eddig, mondta a végrehajtó funkciók Pensosbud főkonzulátus Jeddah Sharif mondta a BBC Shahab Rohmatin Bonasir Indonéziában, az indonéz kormány még nem kapott hivatalos értesítést a kormány Szaúd-Arábia.

7 Mina leginkább szívszorító tragédia a történelem Hajj
Mina régóta az a jelenet a tragédia, hogy megölt sok zarándok.


Ez nem az első tragédia történt Mina. Ezért Mina régóta, mint egy tragédia, hogy sok zarándok meghalt a korábbi években. Miután a tragédiák, hogy megölt sok zarándok, hogy történt Mina, Szaúd-Arábia.

1. július 2, 1990
Ez a leginkább szívszorító tragédiák történtek Mina. Abban az időben, 1426 zarándokok öltek meg egy pánik az alagútban, míg Mina.

2. május 23, 1994
Összesen 270 zarándok meghalt a tragédia vissza Mina. A tragédia akkor történt, amikor zarándokok végre ördög megkövezés Mina felvonulás

3. április 15, 1997


Összesen 343 zarándok vesztette életét és 1500 ember megsérült egy sátorban tűz zarándokok Mina. Tudjon meg ebből a tragédiából, ma már azt állította, antiapi sátor zarándokok.

4. április 9, 1998


Összesen 118 zarándok meghalt, és 180 ember sérült meg a tragédia a Jamarat Bridge amikor kikel jumroh felvonulás Mina.

5. március 5, 2001-es
Összesen 35 zarándok meghalt miatt áramtelítés elvégzi ördög megkövezés Mina

6. január 12, 2006


Összesen 346 zarándok vesztette életét és 289 ember megsérült során a felvonulás az ördög megkövezés. Baleset történt köszönhető, hogy a több száz zarándok, aki megérkezett, hogy végezzen a menet ütköznek más zarándokok a Jamarat hídon. Tanulás ez az eset, a kormány Szaúd-Arábia az Jamarat Bridge helyreállítani, hogy a zarándokok nem kell könyököl dobás közben jumroh.

KÖZÖTTI imádság és dhikr

Által
Dr. Nasir bin "bin Muhammad al Abdirrahman-Juda'iA kettő között nagyon szoros kapcsolat, amely imádkoznak Allah wa Ta'ala együtt dhikr neki, ő egy szolga, hogy kérje az Urat róla igényeit, mind időben, mind a továbbiakban, a kifejezési forma körülményeket és a szavak.

Aztán az imádság szereplő dhikr egyszer, így is nevezik az imádságot az emlékezés a legtöbb ember. Meg kell magyarázni itt, hogy minél több dhikr Allah és dicsérd Őt imában, akkor jobb, és az elsődleges és immár méltó, hogy meg kell adni.

Imam Ibn al-Qayyim mondta: "A disunnahkan (mustahab) az ima egy imát, hogy do'anya kezdődik dicséretet Allah wa Ta'ala, majd bershalawat fel a Próféta sallallaahu" alaihi wa sallam a petíciót fogják szállítani, majd kifejezni a vágyait, [1] további említette néhány érveiket, hogy magyarázza ezt.

Ezért a-tawassul (válasszon egyet istentisztelet érdekében, hogy közelebb-pent.) Allah wa Ta'ala, hogy az egyik nevét a neve Isten jó (al-Asmaa-ul Husnaa), vagy egy A mivoltát attribútumok olyan magas (ash-Shifaatul "Ulyaa) az ima egyik formája tawassul által megengedett Shari'a (a timsó-sul al-masyruu"). Például egy muzulmán mondani az ő imája, "Ó, Allah, bizony kérem téged, te egy szerető irgalmas, Mahalembut ismerője, adj egészséget." Vagy azt mondta: "Kérlek által kegyelmed amely mindent tartalmaz, gazdagon és bocsásd meg a bűneimet. "[2]

Azzal az érvvel a felszentelt fajta tawassul, mint ez a szó Allah wa Ta'ala:

ولله الأسماء الحسنى فادعوه بها

"Ez az Istené Asma-ul Husna, majd bermohonlah őt hívja Asma-ul Husna volt ..." [Al-A'raaf: 180]

És közül az érveket és az egyéb alapítványok, mint Allah profilos szóló Alaihissallam ima Salamon király az ő szavai:

رب أوزعني أن أشكر نعمتك التي أنعمت علي وعلى والدي وأن أعمل صالحا ترضاه وأدخلني برحمتك في عبادك الصالحين

"... Igen, Uram, adj nekem az ihletet, hogy mindig hálás a Te szívességet, amit te tetted ajándékozott nekem, és hogy apám és anyám két ember, hogy jót cselekedjen, hogy ridhai, és a takarmány nekem a Rah-mat az osztály A te szolgáid az igaz. "[An-Naml: 19]

Ami érveket a Sunnah ahogy azok a hamu-Shahiihain (Sahih al-Bukhari és Muszlim Saheeh), Ibn Abbaas anhuma, hogy a Próféta sallallaahu "alaihi wa sallam mondta:

"اللهم إني أعوذ بعزتك, لا إله إلا أنت, أن تضلني."
"Ó, Allah, Én keresnek menedéket az Ön dicsőség, senkinek nincs joga, hogy diibadahi de csak téged, hogy megvédjen." [3]

És narrátora a "Abdullah bin Mas'ud radi anhu, hogy a Próféta sallallaahu" alaihi wa sallam mondta:

"ما أصاب أحدا قط هم ولا حزن فقال: اللهم إني عبدك, وابن عبدك, وابن أمتك, ناصيتي بيدك, ماض في حكمك, عدل في قضاؤك, أسألك بكل اسم هو لك, سميت به نفسك, أو علمته أحدا من خلقك, أو أنزلته في كتابك, أو استأثرت به في علم الغيب عندك, أن تجعل القرآن ربيع قلبي ونور صدري, وجلاء حزني وذهاب همي, إلا أذهب الله همه وحزنه, وأبدله مكانه فرجا. "

"Ez nem valaki felülírja a szorongás és a bánat, majd azt mondja:" Ó, Allah, én a te szolgád vagyok, a fiam (leszármazottja) a szolga (Adam), gyermek (utód) a szolga a lánya (Éva), a fejem tetején vannak kezedet, döntések te vonatkozik rám, sorsokat Téged számomra tisztességes, kérlek által minden név tartozik, hogy reád, és na-evés Self-te vele, vagy meg kell tanítani szolgája, a te lények neked, vagy menj le jobbra a könyvben te, vagy te elkötelezett magát a láthatatlan ki magadból, hogy te, hogy al-Qur-kondicionáló szívem és könnyű lelkem , vígasztalásnak laraku és gyógyítók bánat. "Ezután Allah az lesz, hogy megszüntesse a bánat és a szomorúság és helyette készségesen." [4]

Miután leírom néhány egyszerű fajta dhikr, akkor én most bezárja ezt a vitát, elmagyarázza a formák at-tabarruk (előrejelzés áldás) keresztül dhikr Allah wa Ta'ala (bi dzikrillaah), hogy az eljárások tabarruk a dhikr Allah SWT Egyre világosabbá.

[Másolt a könyvet Tabaruk Anwaa'uhu wa Ahkaamuhu cím indonéz gyakorlat és idő van megáldva, szerző Dr. Nasir bin "bin Muhammad al Abdirrahman-Juda'i, Olvasó kiadók Ibn Kathir]

No comments:

Post a Comment