!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Friday, September 25, 2015

Mina трагедия и три Fate.

Пътуването не е завършена (376)

(Част триста седемдесет и шест), Depok, Западна Ява, Indonnesia, 24 сеп 2015, 21:55 ч).

Mina трагедия и три Fate.

Възникна Трагедията отново поклонници в Мина, Саудитска Арабия, когато поклонниците искаха да хвърлят Jumroh. Това е втората трагедия в сезона Хадж този месец, след падането на крана (ролка / кран), при която загинаха 107 поклонници, включително 11 поклонници от Индонезия.
Сега трагедия Мина уби 717 души убити, 805 души бяха ранени, включително трима души от Индонезия, Hamid от Сурабая, Batam Saiyah произход и един човек от Probolinggo. Иранските поклонници убити най-много 43 души, 60 бяха ранени. Останалата част от страните.
Ако погледнем от страната на религията, независимо от небрежност на човешкия елемент, бедствието в Мина, не може да избяга от съдбата, която е била създадена от Бога.
Както знаем в Корана и Сунната, Аллах установява три вида съдба.
Първата обща съдба, че банките са създали Бог в книгата Lauh Mahfush, общата съдба Бог е определил съдбата на всички същества, преди 50000 години Бог създаде небесата и на земята, включително и листата падат от клоните вече описани в Книгата на Аллах:

"Lawh Mahfuz".

Пророкът sallallaahu alaihi WA Sallam каза: "Аллах е създал всичко съдбата на всички същества от петдесет хиляди години преди Бог сътвори небето и земята". (HR. Мюсюлманския не. 2653).

"Никой не може бедствие сполети на земята и (нито) в себе си, но това е вписан в Книгата (Lawh Mahfuz) преди Ние го донесе. Истина е лесно за Аллах ". (. QS Al-Хадид: 22).
Вторият съдбата се определя, когато духът е изгорял в корема майката, която е била бременна, когато бременността четири месеца и десет дни, този път за цял живот на човешката съдба е била определена.
Третият Съдбата, съдбата влизането в сила на нощта Лайлат Ал Кадр, която според Корана и Сунната зададете Бог всяка нощ при 10 в последния ден на месец Рамадан (на гладно месец).
Лайлат Ал Кадр вечер е много специална, защото, когато служител на поклонение на Бога за тази нощ може да възнагради (срещу заплащане) еквивалент ние се поклониха за 83 години.
Тази съдба полето preogatif Бога, само Бог, който може да се промени, затова Бог заповядва на човек с много молитва и възпоменание, защото едно от предимствата на молитва е, че той може да откаже подкрепления (бихме могли по волята на Бог може да бъде пощадена от бедствието).(BBC) - Броят на загиналите в Мина повече от 717 души, ранени 805 души.
Ранените са откарани в близката болница.
Най-малко 700 поклонници загинаха, докато се опитва да хвърли jumroh натъпкани в Мина, докато 800 ранени в четвъртък (24/09).
Саудитските Властите заявиха, 4000 офицери бяха разположени на мястото на инцидента заедно с 200 персонал в спешната помощ.
Ранените получените пряка помощ на мястото на инцидента и отведен в близката болница.
Приблизително два милиона мюсюлмани изпълняват Хадж в Саудитска Арабия, която тази година беше белязана и от срива на кран в инцидента Мека, което е причинило повече от 100 поклонници бяха убити, включително 11 поклонници от Индонезия.
Кореспондентът на Би Би Си съобщи, че много поклонници загинаха произход Нигер.
В инцидента Мина, който е настъпила на празника на Курбан Байрам, да не говорим за родината на жертви падна.
Но хауса секция на Би Би Си, Tchima Illa Issoufou, който е бил на мястото на инцидента, каза много поклонници от Нигер са загинали.
Междувременно представители на индонезийското правителство в Саудитска Арабия изпрати екип, който да установи дали индонезийски поклонници, които са жертви на събитията в тази Мина.
Дирекция на Гражданска защита на Саудитска Арабия заяви, че все още е бил все още не знаем причината за тази трагедия пренаселено.
2006 г., е имало и други подобни трагедии с летален изход, достигащи 364 поклонници.
Властите осигуряват помощ за поклонниците, които са били ранени.
Властите по сигурността, цитиран от саудитското правителство TV станция, каза за 390 поклонници бяха ранени до момента на инцидента в четвъртък (24/09).
Появиха се прояви, когато поклонници извършват убиване с камъни на дявола, един от поредица поклонение, като хвърлят камъче като символ да бъде убит с камъни дявол.
Хадж тази година, последвано от около два милиона поклонници от цял свят.
През 2006 г. в рамките на тесен също се наблюдава при Mina с жертвите достигна 346 души.
Преди събитията от днес, поклонничеството също бе оцветен падането на крана, използвани за проекта за разширение Харам.
Балансова 111 поклонници загинаха, включително 11 поклонници индонезийски граждани в случай на Голямата джамия. Кралят на Саудитска Арабия обеща компенсации на семействата на жертвите и ранените мъртви.

Жертвите кран Харам "може да се ползва"
Семейни поклонници, които загинаха и трайна нетрудоспособност в резултат на срутване на кран в Голямата джамия в петък (09.11), планирани да получи обезщетение от краля на Саудитска Арабия, Салман бин Абдул Азиз Ал Сауд.
Поклонниците, които загинаха, включително 11 индонезийски граждани, според слуховете, ще получат обезщетение в размер на 1 милион риала, или около Rp3.8 млрд. Обезщетение в размер също се съобщава, че се дава на събранието трайна нетрудоспособност.
Но досега, каза изпълнителният Function Pensosbud Генерално консулство в Джеда Шариф заяви пред Шахаб Rohmatin Bonasir Индонезия на Би Би Си, индонезийското правителство не е получила официално уведомление от страна на правителството на Саудитска Арабия.

7 Мина най-сърцераздирателна трагедия в историята на Хадж
Мина има дълга история като на мястото на трагедията, при която загинаха много поклонници.


Това не е първият трагедията настъпили в Мина. Ето защо, Мина има дълга история като трагедия, че много поклонници, убити през предходните години. След трагедиите, при които загинаха много поклонници, които са настъпили в Мина, Саудитска Арабия.

1. 2 Юли 1990
Това е най-сърцераздирателни трагедии, които са настъпили в Мина. По това време, 1426 поклонници бяха убити при паническо бягство в тунел, докато Мина.

2. 23-ти май 1994
Общо 270 поклонници почина в трагедията отново в Мина. Възникна Трагедията когато поклонници извършват дявол убиване с камъни в Мина шествие

3. 15-ти април 1997


Общо 343 поклонници бяха убити и 1500 ранени в палатка пожарни поклонници в Мина. Поучете се от тази трагедия, сега се твърди, antiapi палаткови поклонници.

4. 9-ти Април, 1998


Общо 118 поклонници е загинал, а 180 други са ранени при трагедията в Jamarat мост, когато щеше да повърне jumroh шествие в Мина.

5. 5 Март, 2001
Общо 35 поклонници умря заради сегашната струпването ще изпълнява дявол убиване с камъни в Mina

6. 12 януари 2006


Общо 346 поклонници бяха убити и 289 ранени по време на шествие на дявола убиване с камъни. Инциденти случиха поради стотиците поклонници, пристигнали за провеждане на шествие се сблъскат с други поклонници на моста Jamarat. Учейки се от този инцидент, правителството на Саудитска Арабия през Jamarat мост реконструирана, така че поклонниците не трябва да се блъскат, докато хвърлят jumroh.

ВРЪЗКА МЕЖДУ молитва и dhikr

От
Dr. Насир бин Мохамед бин Abdirrahman Ал Juda'iМежду двамата имат много близки отношения, които се молят на Аллах Subhanahu WA Ta'ala във връзка с dhikr към Него, той е роб да поискат своя Господ за нейните нужди, и тленни, и по-нататък, под формата на изразяване обстоятелства и думите.

След молитвата се съдържа в dhikr веднъж, оттам също призова към молитва на възпоменание от повечето хора. Необходимо е да се обясни тук, че колкото по-dhikr на Аллах Всемогъщия и Го хвалят в молитва, тогава е по-добре и началното, както и по-достоен да бъде отпусната.

Имам Ибн ал-Qayyim каза: "disunnahkan (mustahab) в молитва е молитва, че do'anya започва с възхвала на Аллах Subhanahu WA Ta'ala, тогава bershalawat при Пророка sallallaahu" alaihi WA Sallam в петицията ще бъдат доставени, а след това изрази своите желания, [1] по-нататък той спомена някои от техните аргументи, които обясняват това.

Затова най-tawassul (изберете една форма на поклонение, за да получите по-близо-пент.) Аллах Subhanahu WA Ta'ala да използват едно име от имената на Бога, е добро (Ал-Асма-ул Husnaa) или с един естеството на Неговите атрибути са високи (пепел Shifaatul "Ulyaa) в молитва е една форма tawassul позволено от Шериата (най-стипца-сул Ал masyruu"). Например, един мюсюлманин каже в молитвата си: "О, Аллах, истина ви те попитам: Ти любящ милосърден, Mahalembut знаещ, дай ми здраве." Или, каза той, "моля Ти от Thy благодат който включва всичко, богато и ми прости греховете. "[2]

Що се отнася до довода на ръкоположен вид tawassul като това е словото на Аллах Subhanahu WA Ta'ala:

ولله الأسماء الحسنى فادعوه بها

"Той принадлежи към Бога Асма-ул Husna, а след това го bermohonlah като се обадите на Асма-ул Husna беше ..." [Ал-A'raaf: 180]

И сред аргументите, както и основите са както Аллах профилирани по Alaihissallam молитва на цар Соломон в думите му:

رب أوزعني أن أشكر نعمتك التي أنعمت علي وعلى والدي وأن أعمل صالحا ترضاه وأدخلني برحمتك في عبادك الصالحين

"... Да ми Господи, дай ми вдъхновението да остане благодарен за Твоята милост, която Ти си дарил на мен и на баща ми и майка са двама души за вършене на добри дела, които можете ridhai, и ме хранят с вашия Rah-мат в класа Слугите ти праведният "[Намл: 19].

Що се отнася до доводите на сунната, съдържащи се в пепел Shahiihain (Сахих ал-Бухари и Сахих Муслим), от Ибн Аббас anhuma че Пророка sallallaahu "alaihi WA Sallam каза:

"اللهم إني أعوذ بعزتك, لا إله إلا أنت, أن تضلني."
"О, Аллах, аз търсят убежище с Твоята слава, никой няма право да diibadahi но само тебе, че ме защити." [3]

И разказана от Абдула бин Масуд Ради anhu че Пророка sallallaahu "alaihi WA Sallam каза:

"ما أصاب أحدا قط هم ولا حزن فقال: اللهم إني عبدك, وابن عبدك, وابن أمتك, ناصيتي بيدك, ماض في حكمك, عدل في قضاؤك, أسألك بكل اسم هو لك, سميت به نفسك, أو علمته أحدا من خلقك, أو أنزلته في كتابك, أو استأثرت به في علم الغيب عندك, أن تجعل القرآن ربيع قلبي ونور صدري, وجلاء حزني وذهاب همي, إلا أذهب الله همه وحزنه, وأبدله مكانه فرجا. "

"Това не е някой, презаписани безпокойство и скръб, а след това той казва:" О, Аллах, аз съм Твой слуга, син (потомък) на слугата си (Adam), деца (потомство) от роб на дъщеря си (Ева), отгоре на главата ми, са в Твоята ръка, решения ти се отнася и за мен, съдби Теб за мен е справедливо, моля Ти се, като всяко име, което принадлежи на тебе, и ти па-яденето Self-ти с него, или ще трябва да научи на слугата си на същества ли, или да отидете надолу-надясно в книгата ти, или сте посветен на себе си в невидимото в Себе Си, че си направи Ал Корана като климатик сърцето ми и светлина на душата ми , утехата laraku и лечители скръб. "След това, Аллах ще бъде премахване на скръб и тъга и да го замени с лекота." [4]

След опиша някои прости видове dhikr, тогава аз трябва сега затворете тази дискусия, като обяснява на формите на най-tabarruk (очаквайте благословии) през dhikr на Аллах Subhanahu WA Ta'ala (би dzikrillaah), така че процедурите tabarruk с dhikr на Аллах Subhanahu SWT все по-ясно.

[Копирани от книгата В Tabaruk Anwaa'uhu уа Ahkaamuhu, дял в индонезийски практики и Time е благословен, Автор Dr. Насир бин Мохамед бин Abdirrahman Ал Juda'i, четец Publishers Ибн Катир]

No comments:

Post a Comment