!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Sunday, August 2, 2015

Riba brengen vernietiging van een gezin (de staat).

De rit was nog niet klaar (328)

 (Deel 328), Depok, West-Java, Indonesië, 30 juli 2015, 17:25 pm)

Riba brengen vernietiging van een gezin (de staat).

Riba of bekende aanduiding rente (rente) Allah heeft in het woord van God en de hadiths (sunnah / al-wijsheid) van de profeet Mohammed verboden.
Riba in aanvulling op de komende grote zonde een authentieke hadith van de profeet Mohammed zei woeker een zonde is gelijk aan overspel met een 36 vrouwen (mannen).
Naast de wetenschappelijke en empirische woeker de gewrichten zou kunnen vernietigen woont een gezin of één natie (staat).
Zie alleen wanneer de familie heeft een credit card, wanneer beide koppels (man of vrouw) werkt nog steeds, ze nog steeds kunnen terugbetalen van de credit card leningen en rente, proberen om te zien wanneer beide zijn weer werkloos (afgehakte de arbeidsrelatie), dan meestal maken ze een credit card Nieuw te betalen (credit card schuld te dekken eerste, en zo op zoveel creditcards en vijf kaarten, de familie is niet in staat om de vijfde aflevering van deze creditcard schulden verzamelaars beginnen en leefde (bankschulden collector) terreur (terror) de eigenaar van de credit card, ruzie echtpaar te scheiden kan optreden eindigt.
Kijk naar Griekenland, wordt de landen in West-Europa in staat van faillissement verklaard, niet in staat om de schulden van de Wereldbank en het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Griekenland zal worden gered van de Wereldbank, het IMF en andere schuldeisers landen met leningen te betalen, als gevolg van het land is het moeilijk om uit de crisis economie.
Veel landen (andere landen) leven van deze bloem, dus ze zijn blij, maar vals, veel rijke mensen wier leven zelfs stress, zelfmoord, door hemzelf of drugs opknoping.
Veel van onze kinderen zijn gegroeid van consumeren geld woeker ouders, kinderen opgroeien met de stoornis, niet intelligent, en afwijkend gedrag (alcohol, vrije seks, roken.)
Bertaubatlah (genade) in de God wegblijven van woeker en doen weer niet woeker benaderen, zodat we overleefden in deze wereld en in het hiernamaals zowel live.

Riba (interest / rente), begrip en vriendelijk woeker

Door
Shaikh Isa bin Ibrahim ad-DuwaisyInzicht in Riba
In het woordenboek Lisaanul 'Arabisch wordt het woord woeker genomen van het woord ربا. Als iemand zegt ربا الشيئ يربو ربوا وربا betekent iets dat groeide en groeide. Als de staten أربيته betekent dat ik toe te voegen aan en te groeien.

In al-Qur'an genoemd:

ويربي الصدقات

"... En bevruchten aalmoezen ..." [Al-Ba-Qarah / 2: 276]

Van het woord diambillah term riba is haram, Allah zegt:

وما آتيتم من ربا ليربو في أموال الناس فلا يربو عند الله

"En iets riba (optioneel) die u gaf hem toe te voegen aan de rijkdom van de mens, dan maakt het niet toe te voegen aan woeker in de ogen van Allah ..." [Ar-Rum / 30: 39]

Toen zei, ربا المال (schat het is gestegen).

Wat betreft de definitie van de term riba volgens de juristen (juristen) moet extra verstrekken over specifieke zaken.

In het boek vermeld Mughnil Muhtaaj dat woeker is een contract van de uitwisseling van bepaalde items met onbekende (dat de twee goederen worden uitgewisseld) was hetzelfde in het licht van de Sharia, goed gedaan wanneer het contract of op te schorten (einde a) twee goederen geruild of een van hen.

Riba is haraam, hetzij in al-Koran, Soennah en ijmā '.

Allah de Verhevene zegt:

يا أيها الذين آمنوا اتقوا الله وذروا ما بقي من الربا إن كنتم مؤمنين

"O, gij die gelooft, vreest Allah en op te geven wat er overblijft van woeker (die niet zijn geïnd) indien gij gelovigen." [Al-Baqarah / 2: 278]

Allah de Almachtige zegt ook:

وأحل الله البيع وحرم الربا

"... Maar Allah heeft de handel toegestaan ​​en verboden woeker ..." [Al-Baqarah / 2: 275]

In een ander vers Allah de Verhevene zegt:

يا أيها الذين آمنوا لا تأكلوا الربا

"O, gij die gelooft, niet verslinden woeker ..." [Ali Imraan / 3: 130]

In de as-Soennah eenmaal verkregen vele hadiths die woeker verbiedt. Imam Muslim overgeleverd rahimahullah van Jabir radi anhu, zei hij:

لعن رسول الله صلى الله عليه وسلم آكل الربا وموكله وكاتبه وشاهديه. وقال: هم سواء.

"Profeet 'alayhi wa salaam heeft vervloekt eter van woeker, die woeker, de auteur en twee getuigen geeft', en hij zei:" Ze zijn allemaal hetzelfde. "

In de hadith die is overeengekomen keshahihannya van Abu Hurayrah anhu, zei hij dat de Profeet 'alayhi wa salaam heeft gezegd:

إجتنبوا السبع الموبقات! وذكر منهن: آكل الربا.

"Vermijd de zeven gevallen werden vernietiging gebracht, 'en hij noemde onder hen," Het eten van woeker. "

En gekomen ijmā 'over het verbod op woeker.

Imam 'Ali ibn Husayn ibn Muhammad, of beter bekend als-Saghadi, in het boek van de late-Nutf die woeker in drie vormen, namelijk genoemd:

1. Riba in termen van leningen.
2. Riba in termen van schuld.
3. Riba in spronggewricht.

A. Riba In deze lening
Vorm van woeker in het geval van leningen, zijn er twee eigenschappen (foto):

1. Iemand geleend geld 10 dirham, maar moet terug 11 of 12 dirhams enzovoort.

2. Hij maakte gebruik (uitkering) van de persoonlijke leningen, die door de kredietnemer om hun bezittingen te verkopen om hem tegen een lagere prijs dan de marktprijs van de goederen of hij moet het huren om hem of geef hem of haar (de kredietnemer) moet werken voor de geldschieter met een baan die zaken helpt of hij hem moeten lenen of moet hij iets van hem te kopen met een duurdere prijs dan de marktprijs, of hij moet een charter huren van hem, en ga zo maar door.

Properties (foto) riba eerste instantie vroeg iemand van de andere persoon een som geld door leningen, vroeg hij hem zoveel als 10.000 riyal, dan Ahmad (geldgever) zei: "Je moet het geleende geld terug te keren naar mij voor 11.000 riyal," of hij zei: "Je moet me maar een beetje extra te geven." Want dit is riba en is haram. En in deze categorie van leningen van banken door het verstrekken van aanvullende lening in ruil ontving hij.

Allah de Verhevene zegt:

يا أيها الذين آمنوا لا تأكلوا الربا أضعافا مضاعفة واتقوا الله لعلكم تفلحون

"O, gij die gelooft, niet woeker verslinden met een dubbele en gij vreest Allah, opdat gij moogt slagen." [Ali Imraan / 3: 130]

Abu Bakr al-Jashshash rahimahullah zei: "voorheen bekend als Riba en uitgevoerd door de Arabieren alleen in de vorm van dirham en dinar leningen tot een bepaalde termijn om een ​​extra bedrag van de lening in overeenstemming met hun instemming. Het is een rijst-ah woeker en woeker als deze is zeer bekend onder de Arabieren tijdens de Jahiliyyah, en als de al-Koran naar beneden, toen kwam dit verbod.

Properties (foto) is de tweede instantie, een geldschieter om te profiteren (uitkering) van de persoonlijke lening die hij gaf te nemen.

Bijvoorbeeld, een persoon geld leent van anderen, dan Muhammad (geldgever) aan de persoon die hij zijn spullen verkocht aan hem te vragen of iets of de andere geef hem in ruil voor een lening die hij haar gaf. Dan moet hij persoonlijk te profiteren van hun leningen, en dit omvat woeker.

B. Riba In The Debt
De tweede vorm van woeker is woeker in termen van schuld, dat wil zeggen een persoon verkopen van goederen aan een andere persoon door middel van diakhirkan betaling, wanneer de betaling tijd arriveerde de schuldeiser hem te vragen om onmiddellijk af te betalen zijn schuld door te zeggen: "Geef me een extra paar dirhams," de wet ook woeker ,

Bijvoorbeeld een persoon geld leent van anderen van 10.000 riyal en zal worden betaald op een bepaalde tijd (volgens de overeenkomst). Wanneer de terugbetaling tijd is aangekomen, is hij niet in staat om te betalen, dan is hij (de uitlener) zei tegen hem: "U betaalt mijn nu of je moet me extra boven 10.000 riyal dat u geleend en de terugbetaling zal opnieuw diakhirkan geven." Dus dit is ook waaronder woeker.

C. Riba In Pawnshop
De derde vorm van woeker is woeker in een pandjeshuis. Riba in dit geval was er een verschil van mening van de geleerden رحمهم الله.

[Gekopieerd uit het boek van Al-Buyuu ': Al-Jaa-Izu minhaa wa Mamnuu' Auteur Shaikh Isa bin Ibrahim ad-Duwaisy, titel in de Indonesische Aankoop De toegestane En Verboden, Ruslan Vertalers Nurhadi, Lc, Reader Uitgevers Ibn Kathir Bogor, Muharram 1427 H First Edition - februari 2006 M]

No comments:

Post a Comment