!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Sunday, August 2, 2015

Riba donose uništenje porodice (države).

Vožnja nije završen (328)

 (Part 328), Depok, West Java, Indonezija, 30. juli 2015. godine, 17:25 sati)

Riba donose uništenje porodice (države).

Riba ili poznate oznaku interesa (interesa) Allah je zabranio u riječ Božju i hadisa (sunnet / al-mudrosti) proroka Muhameda.
Riba pored predstojeće velikih grijeha autentičan hadis proroka Muhameda, rekao je zelenaštvo grijeh ekvivalent preljubu s 36 žena (muškarci).
Pored naučnih i empirijskih zelenaštvo mogla uništiti zglobove živi jedna porodica ili jedan narod (država).
Pogledajte samo kada je porodica ima kreditnu karticu, kada su i parovi (muž ili žena) i dalje radi, oni i dalje mogu otplatiti kreditne kartice kredita i kamata, pokušajte da vide kada su oba ponovno nezaposlenih (prekinula radni odnos), a zatim obično čine kreditne kartice Nova platiti (za pokrivanje duga kreditne kartice prvi, i tako dalje, što više kreditne kartice i pet karata, porodica nije u stanju pokrenuti pete rate ove kreditne kartice dug kolektora i živjeli (banke dug kolektor) terora (terora) vlasnik kreditne kartice, svađe bračni par da razvod može doći do kraja.
Pogledajte Grčke, zemlje u zapadnoj Europi je proglašen stečaj, jer nije mogao platiti dugove iz Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), Grčka će biti spašena iz Svjetske banke, MMF-a i drugih zemalja kreditora s kreditima, kao rezultat toga, zemlja je teško izaći iz krize ekonomije.
Mnogi narodi (drugim zemljama) život ovog cvijeta, prema tome su zadovoljni, ali lažne, mnogo bogatih ljudi čiji su životi čak i stresa, samoubistvo, vješanjem sebe ili droga.
Mnogi od naše djece se uzgajaju od konzumiranja novca kamate roditelja, djeca odrastaju sa poremećajem, a ne inteligentna, i nenormalno ponašanje (alkohol, free sex, pušenje.)
Bertaubatlah (za milost) u Boga kloni zelenaštvo i ne opet ne prilazi zelenaštvo, tako da smo preživeli kako živimo u ovom svijetu, a na onom svijetu.

Riba (kamate / kamate), razumijevanja i vrste zelenaštvo

Po
Šejh Isa bin Ibrahim ad-DuwaisyRazumijevanje Riba
U dictionary Lisaanul 'arapskom, riječ zelenaštvo je preuzet iz riječi ربا. Ako neko kaže ربا الشيئ يربو ربوا وربا nešto znači da je rasla i rasla. Ako država أربيته znači da moram dodati da i raste.

U al-Qur'an pominje:

ويربي الصدقات

"... I oploditi milostinju ..." [Al-Ba-Qarah / 2: 276]

Riječi diambillah termin Riba je haraam, Allah kaže:

وما آتيتم من ربا ليربو في أموال الناس فلا يربو عند الله

"I nešto Riba (opcionalno) koji ste dali mu dodati na bogatstvo ljudskog, onda ne dodati zelenaštvo u Allaha ..." [Ar-Rum / 30: 39]

Tada je rekao, ربا المال (blago je porasla).

Što se tiče definicije termina Riba prema pravnika "(pravnici) je pružiti dodatne o specifičnim pitanjima.

U knjizi Mughnil Muhtaaj spomenuo da lihvarstvo je ugovor o razmjeni pojedinih stavki s nepoznatim (da su dva dobra razmjenjuju) bio isti s obzirom na šerijatu, dobro obavljen kada ugovor ili da obustavi (kraj a) dva dobra razmijeniti ili jedan od njih.

Riba je haraam ili u al-Kur'an, Sunnet i idžma '.

Allah Uzvišeni kaže:

يا أيها الذين آمنوا اتقوا الله وذروا ما بقي من الربا إن كنتم مؤمنين

"O vjernici, bojte se Allaha i da se ono što je ostalo od zelenašenja (koji nisu prikupljeni), ako ste vjernici." [Al-Bekare / 2: 278]

Allah također kaže:

وأحل الله البيع وحرم الربا

"... Ali Allah je dozvolio trgovinu i zabranjeno zelenaštvo ..." [Al-Bekare / 2: 275]

U drugom stihu Allah Uzvišeni kaže:

يا أيها الذين آمنوا لا تأكلوا الربا

"O vjernici, ne proždiru zelenaštvo ..." [Ali 'Imran / 3: 130]

U as-Sunnah jednom dobiti mnoge hadise koji zabranjuje lihvarstvo. Imam muslimanske ispričao rahimahullah od Jabir radi anhu, rekao je:

لعن رسول الله صلى الله عليه وسلم آكل الربا وموكله وكاتبه وشاهديه. وقال: هم سواء.

"Poslanik sallallaahu alejhi ve sellem je prokleo jede pozajmljivanja novca, što daje zelenaštvo, autor i dva svjedoka", a on je rekao, "svi su oni isti".

U hadisu koji je dogovoreno keshahihannya Abu Hurayrah anhu, on je rekao da je Poslanik sallallaahu alejhi ve sellem je rekao:

إجتنبوا السبع الموبقات! وذكر منهن: آكل الربا.

"Izbjegavajte sedam slučajeva su dovedeni razaranja", a on je spomenuo među njima, "Eating zelenaštvo."

I došlo idžma 'o zabrani lihvarstvo.

Imam 'Ali ibn Husein ibn Muhammad, ili poznatiji kao što su-Saghadi, spomenuo u knjizi kasnog-Nutf koji zelenaštvo u tri oblika, i to:

1. Riba u smislu zaduživanja.
2. Riba u smislu duga.
3. Riba u skočnog zgloba.

O Riba U ovom kreditu
Oblik pozajmljivanja novca u slučaju kredita, postoje dva svojstva (na slici):

1. Neko je pozajmio novac 10 dirhama, ali mora vratiti 11 ili 12 dirhama i tako dalje.

2. On je iskoristio (korist) ličnih kredita, koji je od strane dužnika da prodaju svoje stvari da ga po nižoj cijeni od tržišne cijene robe ili treba iznajmiti ga da mu ili da njega ili nju (dužnika) moraju raditi za zajmodavac sa poslom koji pomaže poslovima ili je trebalo da ga posuditi ili bi trebao kupiti nešto od njega uz skuplje cijeni od tržišne cijene ili treba zaposliti charter od njega, i tako dalje.

Svojstva (na slici) Riba prvostepeni, neko pitao druga osoba suma novca zaduživanja, on ga je pitao koliko 10.000 riyals, onda Ahmad (kreditor) je rekao, "Morate se vratiti novac kredit kod mene na 11.000 riyals" ili je rekao: "Morate mi dati malo više ipak." Za to je riba i haraam. I uključeni u ovu kategoriju kredita od banaka pružajući dodatni kredit za uzvrat je dobio.

Allah Uzvišeni kaže:

يا أيها الذين آمنوا لا تأكلوا الربا أضعافا مضاعفة واتقوا الله لعلكم تفلحون

"O vjernici, ne proždiru zelenaštvo s dvostrukim i bojite Allaha, da biste vi uspjeli." [Ali 'Imran / 3: 130]

Abu Bakr al-Jashshash rahimahullah rekao, "ranije poznat kao Riba i vodili Arapi samo u obliku dirhama i dinarske kredite do određenog roka da daju dodatni iznos kredita u skladu sa svojim ugovorom. To je riža-ah zelenaštvo i zelenaštvo kao da je ovo vrlo poznata među Arapima u Jahiliyyah, a kada je al-Kur'an dolje, onda je došla ova zabrana.

Svojstva (na slici) je drugi primjer, zajmodavac da iskoriste (korist) ličnih kredita koji je on dao.

Na primjer, osoba posuđuje novac od drugih, a zatim Muhammad (vjerovniku) da traži osobu koja je prodao stvari da mu dam mu nešto ili drugi u zamjenu za kredit koji joj je dao. Onda on mora da se ličnu korist svojih kredita, a to uključuje i kamatu.

B. Riba In The Debt
Drugi oblik zelenašenja je zelenašenja u smislu duga, odnosno lice prodaju robe drugoj osobi putem diakhirkan plaćanja, kada je vrijeme plaćanja stigao kreditora tražeći od njega da odmah otplatiti svoj dug govoreći: "Dajte mi dodatni par dirhama," čin također uključuje zelenaštvo ,

Na primjer osobu pozajmljuje novac od ostalih 10.000 riyals i da će biti plaćeni na određeno vrijeme (prema dogovoru). Kad je stigao na vrijeme otplate, on nije u stanju platiti, onda je (zajmodavca) rekao mu: "Sada možete platiti moje pravo ili imate da mi ekstra iznad 10.000 riyals da si pozajmio i otplata će se ponovo diakhirkan." Dakle, to je također uključujući i zelenaštvo.

C. Riba U Zalagaonica
Treći oblik zelenašenja je zelenašenja u zalagaonici. Riba u ovom slučaju postoji razlika u mišljenju učenjaka رحمهم الله.

[Kopiran iz knjige Al-Buyuu ': Al-Jaa-Izu minhaa wa Mamnuu' Autor Šejh Isa bin Ibrahim ad-Duwaisy, Naslov u indonezijski Kupovina Dozvoljene I Zabranjeni, Ruslan Prevodioci Nurhadi, MZ, Reader Publishers Ibn Kesir Bogor, muharrema 1427 H Prvo izdanje - Februar 2006 M]

No comments:

Post a Comment