!-- Javascript Ad Tag: 6454 -->

Thursday, August 27, 2015

Zaqqum fruit, genoten door de bewoners van de hel.

De rit was nog niet klaar (355)

(Deel 355), Depok, West-Java, Indonnesia, 23 augustus 2015, 20:17 uur).

Zaqqum fruit, genoten door de bewoners van de hel.

God in Zijn woord in de brief Saffat Zoals de verzen 62-67 waarschuwt mensen dat als ze stierf in een staat van ongeloof en begaan shirk (het associëren van partners met God) kon zich niet bekeren (geloof en vraag vergiffenis van Allah) dan zijn ze bedreigd in de hel, waar ze zullen worden gebracht gezien de vruchten die afkomstig is van de bodem van de hel fruit na het invoeren in de maag zal voelen als het warm water, zodat schroeien en branden de ingewanden.
Profeet Mohammed zei dat er drie groepen die later op de Dag des Oordeels (de dag van de afrekening / hierna) in de hel geworpen te worden eerder dan andere groepen.
De eerste groep zijn degenen die leren om te onthouden de Koran net willen genaamd Qory, tweede, zijn ze naar het slagveld jihad simpelweg omdat het wil een held worden genoemd, en de derde klasse van de rijken zijn genereus (veel donaties / aalmoezen) wil gewoon worden geprezen (riya) ,
Dus als we willen echt penghafal zijn Koran de intentie voor God en willen de Koran te leren, zodat we de inhoud van de inhoud van de Koran te begrijpen, zodat we kunnen hervatten oefenen en versterken van vroomheid ons, niet omdat ze willen om de race te winnen lees de Koran (willen Qory noemen) ,
In de jihad naar het slagveld moeten voldoen aan de regels en de pijlers van de jihad geregeld Koran en Sunnah (niet omdat het wil een held worden genoemd), of te verdienen enorme salarissen.
Moet in de liefde (liefdadigheid / donatie) we zijn echt oprecht voor Allah, en als we een bijdrage kunnen leveren met een rechterhand, linkerhand weten we niet (we niet riya / showroom dat mensen bekend als de persconferentie publiceren van de resultaten van onze bijdrage) ,
Als je al het overtreden van de (immoreel) zoals hierboven, vervolgens terwijl ons leven nog steeds in de slokdarm (slokdarm), dan onmiddellijk wij ons bekeren (geloof en vraag vergiffenis van Allah) en onmiddellijk uitvoeren van de pijlers van de islam consequent, veel gebed, herinnering, het lezen van Al -Quran, veel aandacht en toewijding aan beide biologische ouders, en veel hulp broers die nu worden getroffen door (ziekte, armoede, veel van de schuld).

Soera Zoals Saffat paragraaf 62 (Food Paradise) Is dat beter gerecht of de boom Zaqqum. 63, Zeker we de boom Zaqqum sebgai kwelling voor de onrechtvaardigen gemaakt. 64. Inderdaad, het is een boom die naar buiten komt uit de bodem van de hel 65. Mayangnya als het hoofd van de duivel-duivel (Satan). 66. En inderdaad ze eigenlijk eten een deel van de vrucht van de boom, dan gevuld ze zijn buik met fruit Zaqqum 67. Dan, na het eten van de vrucht Zaqqum ervoor dat ze kregen een drankje gemengd met zeer heet water.

Berouw NASHUHA


Door
Shaikh Salim bin Id Al Hilali


De mens is niet vrij van fouten, groot en klein, bewust of onbewust. Bovendien, als de lust om zijn leven te domineren. Hij zal de kont doet ongehoorzaamheid zijn. Gehoorzaamheid, alsof het geen waarde betekent.

Hoewel geplaagd door menselijke ongehoorzaamheid en zonde ophopen, betekent dat niet dat er niet langer de deur om te verbeteren. Aangezien na montage immorele daden van een dienaar, maar de deur van genade is altijd open. Mensen krijgen de kans om zichzelf te verbeteren. Dat wil zeggen, met de bekering van handelingen die het kan leveren aan de rand van de hel. Bekering wordt gedaan moet in totaal, die bekend staat als bekering NASHUHA zijn. Profeet 'alayhi wa salaam heeft gezegd:

كل بني آدم خطاء و خير الخطائين التوبون. رواه الترمذي

Elk kind adam (man) een fout gemaakt, en het beste van de schuldige is om zich te bekeren. [2]

لو أن العباد لم يذنبوا لخلق الله الخلق يذنبون ثم يغفر لهم رواه الحاكم

Had dienaren van God geen zonde, zeker God zal een ander wezen die zondigt en dan hen vergeven creëren. [3]

Berouw, kunnen we ons hart reinigen van de vlek die vervuilen. Voor de zonde van het ontheiligen van de lever, en schoon het is een verplichting. Profeet 'alayhi wa salaam heeft gezegd: Voorwaar een gelovige als zonde, zal het (als gevolg) een punt een zwarte vlek op zijn hart. Als hij berouw, links (de wet) en smeekte om vergiffenis (aan Allah), dan is zijn terug schoon. Maar bij het verhogen van (zonde), dan bertambahlah zwarte vlek tot hij vulde zijn hart. Dus waarom ar Raan (voor het hart), die is genoemd God in zijn woord "Zeker niet (be), eigenlijk wat ze altijd proberen te sluiten hun hart. [Al Muthaffifin: 14] [4]

God stimuleert ons ook om zich te bekeren en onmiddellijk beristighfar, omdat het zo veel beter dan oplosbaar in zonde. Allah zei.

فإن يتوبوا يك خيرا لهم وإن يتولوا يعذبهم الله عذابا أليما في الدنيا والآخرة وما لهم في الأرض من ولي ولا نصير

En als zij berouw hebben, is het beter voor hen, en als zij zich afwenden, Allah zal hen straffen met een pijnlijke straf in deze wereld en in het Hiernamaals; en ze nooit een beschermende en niet (mede) een helper op aarde. [At Tawbah: 74]

Profeet zelf heeft een voorbeeldfunctie in deze bekeren. Hij sallAllahu 'alayhi wa salaam veel spijt had en beristighfar, in de mate dat de vrienden tellen met meer dan honderd keer in de Majlis, als Nafi' Ibn Umar Maula heeft verklaard:

كان انن عمريعد لرسول الله صلى الله عليه وسلم في المجلس الواحد مائة مرة من قبل أن يقوم رب اغفر لي وتب علي إنك أنت التواب الغفور رواه الترمذي

Ibn Umar gebruikt om te berekenen (istighfar lezen) n in een Majlis de profeet stond op van het een honderd keer eerder, (die zegt): Ja Rabbku, vergeef me en aanvaard taubatku. Echt je bent de Opperste ontvangers bekering, de Genadevolle. [5]

BEGRIJPEN berouw NASHUHA
Wat wordt bedoeld met berouw NASHUHA, is de terugkeer van een dienaar van God van de zonde ooit gepleegd, opzettelijk of als gevolg van onwetendheid, eerlijk, oprecht, sterk en ondersteund door de gehoorzaamheid-gehoorzaamheid, die een dienaar verhoogde bereikt de positie van de beheerders van Gods Muttaqin worden (voorzichtig) en (gehoorzaamheid) die beschermend van de duivel zelf zijn.

RECHT EN AANBEVOLEN berouw NASHUHA
NASHUHA berouw wet is fard 'Ain (de plicht van ieder individu) voor elke moslim. Het bewijs:

1. Het Woord van God:

وتوبوا إلى الله جميعا أيه المؤمنون لعلكم تفلحون

En bertaubatlah tot God, o gelovigen die u voorspoedig. [An Nuur: 31].

يا أيها الذين آمنوا توبوا إلى الله توبة نصوحا

O, gij die gelooft, bertaubatlah tot God met berouw, zuiver. [Op Tahriim: 8].

2. Woord van de Profeet 'alayhi wa salaam.

ياأيها الذين ءامنوا توبوا إلى الله فإني أتوب إلى الله في اليوم مائة مرة. رواه مسلم

O, de gelovigen. Bertaubatlah aan God, omdat ik ook belijden aan God honderd keer per dag. [6]

Moslims hebben ook overeenstemming bereikt over de verplichting van berouw, als Imam Al-Qurtubi verklaarde: "(De geleerden) mensen ijmā '(eens) dat de wet van berouw is fard (verplicht) bij alle gelovigen" [7]. Zo Ibn Qudamah staat ook [8].

Deugd en genade Gods breedte van berouw NASHUHA
De mens moet zich geen zorgen als berouw niet wordt geaccepteerd, omdat de genade van God is zeer uitgestrekt, als het gebed van de beschreven rol in Zijn Woord engelen:

ربنا وسعت كل شيء رحمة وعلما فاغفر للذين تابوا واتبعوا سبيلك وقهم عذاب الجحيم

Onze Heer, de genade en de kennis die je omvatten alles, subsidie vergeving aan hen die berouw tonen en Uw weg volgen, en bewaken ze uit de kwelling van vurige hel. [Al-Mu'min: 7].

VOORWAARDEN berouw NASHUHA
Om te worden aanvaard NASHUHA berouw Allah swt, zijn er verschillende eisen waaraan moet worden voldaan:

1. Islam.
Taubat kreeg slechts een moslim. Zoals voor de ongelovigen, dan bekering tot de islam te voeren. Allah zei.

وليست التوبة للذين يعملون السيئات حتى إذا حضر أحدهم الموت قال إني تبت الآن ولا الذين يموتون وهم كفار أولئك أعتدنا لهم عذابا أليما

En dat bekering wordt niet door God geaccepteerd van degenen die kwaad (dat) tot wanneer de dood gaat om een van hen, (toen) zei hij: "Waarlijk berouw ik nu". En niet (ook geaccepteerd berouw) de mensen die omgekomen waren in ongeloof. Voor mensen die moeten we hebben een pijnlijke straf bereid. [An-Nisa ': 18].

2. Ikhlash.
Taubat geaccepteerd Sharia, die is samengesteld met slechts oprechtheid. Taubat omdat riya` of wereldlijke doeleinden, niet als berouw syar'i gezegd. Allah zei.

إلا الذين تابوا وأصلحوا واعتصموا بالله وأخلصوا دينهم لله فأولئك مع المؤمنين وسوف يؤت الله المؤمنين أجرا عظيما

Behalve degenen die berouw hebben en zich verbeteren en vasthouden aan (de religie) van Allah en oprechte (doen) hun religie voor Allah. Dan zijn ze samen en op een dag mensen die geloven dat God zal degenen die een grote beloning geloven geven. [An-Nisa ': 146].

3. Herkennen van zijn zonde.
Bekering is niet geldig, behalve na het kennen van de zonde en toegeven de fout, en hoop overleefde de slechte gevolgen dergelijke acties.

4. Volledige van wroeging.
Berouw kan alleen geaccepteerd met diepe uitingen van wroeging. Profeet 'alayhi wa salaam heeft gezegd:

الندم توبة رواه ابن ماجه

Spijt is berouw. [9]

5. Het verlaten van ongehoorzaamheid en rechten te herstellen aan hun eigenaars.
Degenen die zonden bekeert zich inzetten verplicht verlof en alle rechten terug aan de eigenaar, indien deze goederen of iets dergelijks. Als de vorm van laster of soortgelijke kosten, dan bij wijze van verontschuldiging. Als de vorm van roddelen (WAG), dan door middel van een memorie is toegestaan (gedoogd), zolang deze toepassing geen andere schadelijke effecten veroorzaken. Als het heeft ernstige gevolgen, het is genoeg om te bidden voor hem te bereiken voor het goede.

6. Periode van berouw voor de adem was in de slokdarm (deur van de dood) en voordat de zon opkomt in het westen.
Profeet 'alayhi wa sallam heeft uitgelegd in de woorden die hij sallAllahu' alayhi wa salaam:

إن الله يقبل توبة العبد ما لم يغرغر. رواه الترمذي

Voorwaar, Allah accepteert berouw van een dienaar voor zijn ademhaling was in de slokdarm [10].

الهجرة لا تنقطع حتى تنقطع التوبة ولا تنقطع التوبة حتى تطلع الشمس من مغربها. رواه أبو داود وأحمد

Hijrah niet wordt onderbroken totdat de beëindiging van (tijd voor) berouw en bekering niet wordt onderbroken totdat de zon opkomt vanuit het westen [11].

7. istiqamah na berouw.
Allah zei.

فاستقم كما أمرت ومن تاب معك ولا تطغوا إنه بما تعملون بصير

Dan houdt u op de goede weg, zoals bevolen, en (ook) degenen die zijn geweest met jullie berouw hebben en overschrijdt de grens niet. Hij ziet wat je doet. [Hud: 112].

8. Het uitvoeren van reparaties na bekering.
Allah zei.

وإذا جاءك الذين يؤمنون بآياتنا فقل سلام عليكم كتب ربكم على نفسه الرحمة أنه من عمل منكم سوءا بجهالة ثم تاب من بعده وأصلح فأنه غفور رحيم

Als degenen die in Onze tekenen geloven tot u komen, dan zeggen, 'Peace-alaikum, heeft uw Heer ingesteld op Zich barmhartigheid, (namelijk) dat wie kwaad onder u, omdat van onwetendheid, toen hij berouw na te doen en zich verbeteren, Allah is Vergevensgezind, Barmhartig. [Al An'am: 54].

Remember When zouden bekeren
1. Geloven dat God kennen en alziend. God kent alle verborgen en verborgen in het hart. Hoewel we zien het niet, maar hij moet het gezien hebben.

2. Zie dat uw majesteit durhaai Essence, en zien niet de grootte van het object immoreel, als zijn woord.

نبئ عبادي أني أنا الغفور الرحيم وأن عذابي هو العذاب الأليم

Vertel aan Mijn dienaren, dat voorwaar, Ik ben Vergevensgezind, de Genadevolle, en dat de werkelijke azabKu is zeer pijnlijke straf. [Al Hijr: 49- 50].

3. Vergeet niet, dat de zonde is allemaal slecht en kwaad, want hij is een obstakel voor het bereiken van geluk in deze wereld en in het hiernamaals.

4. Het verlaten van de plaatsen ongehoorzaamheid en vrienden die slecht gedragen, die wordt gebruikt om hem te helpen zonde, en afgesneden banden met hen, zolang ze niet zijn veranderd in goed.

DINGEN OM berouw BLOK
Een van de dingen die voorkomen dat de zonde is:
1. Ketterij in de religie. Profeet 'alayhi wa salaam heeft gezegd:

إن الله حجب التوبة عن صاحب كل بدعة

Voorwaar, Allah sluit berouw van alle ketterse. [Ash-Shahihah No. 1620]

2. Verslaving aan drank. Profeet 'alayhi wa salaam heeft gezegd:

من شرب الخمر لم تقبل له صلاة أربعين ليلة فإن تاب تاب الله عليه فإن عاد كان حقا على الله تعالى أن يسقيه من نهر الخبال قيل وما نهر الخبال قال صديد أهل النار رواه أحمد

Wie wijn drinken (sterke drank), dan zijn gebed wordt niet geaccepteerd voor veertig nachten. Als hij berouw, zal God accepteren. Echter, wanneer herhaald, het is het waard als God gaf hem een drankje uit de rivier Khibaal. Sommige mensen vragen:. "Wat is de rivier Khibaal" Hij antwoordde: "Pus inwoner van de hel [12]

Dus een korte verhandeling over bekering NASHUHA. Hopelijk kunnen we een herinnering om altijd berouw aan Allah swt zijn.

[Overgenomen uit het tijdschrift editie van As-Soennah 01 / Jaar IX / 1426H / 2005m gepubliceerd Lajnah Foundation Istiqomah Surakarta, Jl. Solo - Purwodadi Km. 8 Selokaton Gondangrejo Alleen 57 183 Tel. 08121533647, 08157579296]

No comments:

Post a Comment